Vína z kôstkového ovocia
Višňové víno
10.12.2013 20:22
Višňové víno
Višňové víno patrí nepochybne medzi najlepšie nápoje. Najmä tmavé višne sú veľmi vhodnou surovinou na výrobu dezertného vína, ktoré vyniká krásnou farbou, jemnou korenistou chuťou a vôňou, pripomínajúcou portské víno. Vo Švajčiarsku a Tirolsku višňami prifarbujú hroznové vína.
Višňové...
Čerešňové víno
10.12.2013 20:21
Čerešňové víno
Čerešne samotné sa na prípravu vína nehodia, lebo dávajú nielen víno bez výraznej chuti, ale aj málo trvanlivé víno. Šťava z čerešní sa veľmi drží v dužine, čo sťažuje lisovanie. Rozmiagané ovocie necháme nakvasiť, aby ľahšie púšťalo šťavu. Ďalším nedostatkom čerešní je to, že do...
Trnkové víno
10.12.2013 20:20
Trnkové víno
Plody trniek sú bohaté na kyseliny a tanín a možno z nich pripraviť veľmi chutné víno. Najlepšie sú tmavé, modré, dobre vyzreté trnky. Trnky sa majú zberať až po prvých mrazoch. Ošetrovanie vína je podobné ako pri šípkovom víne. Trnkové víno je veľmi vhodné na zlepšovanie mdlých,...