Vína z kôstkového ovocia

Višňové víno

10.12.2013 20:22
Višňové víno Višňové víno patrí nepochybne medzi najlepšie nápoje. Najmä tmavé višne sú veľmi vhodnou surovinou na výrobu dezertného vína, ktoré vyniká krásnou farbou, jemnou korenistou chuťou a vôňou, pripomínajúcou portské víno. Vo Švajčiarsku a Tirolsku višňami prifarbujú hroznové vína. Višňové...

Čerešňové víno

10.12.2013 20:21
Čerešňové víno Čerešne samotné sa na prípravu vína nehodia, lebo dávajú nielen víno bez výraznej chuti, ale aj málo trvanlivé víno. Šťava z čerešní sa veľmi drží v dužine, čo sťažuje lisovanie. Rozmiagané ovocie necháme nakvasiť, aby ľahšie púšťalo šťavu. Ďalším nedostatkom čerešní je to, že do...

Trnkové víno

10.12.2013 20:20
Trnkové víno Plody trniek sú bohaté na kyseliny a tanín a možno z nich pripraviť veľmi chutné víno. Najlepšie sú tmavé, modré, dobre vyzreté trnky. Trnky sa majú zberať až po prvých mrazoch. Ošetrovanie vína je podobné ako pri šípkovom víne. Trnkové víno je veľmi vhodné na zlepšovanie mdlých,...